Restaurants waar wij graag komen.

Terug naar blogs

Villatopzicht

Villatopzicht

Inleiding restaurant tip(s)

Waar kunnen we lekker eten, wat is een goed restaurant? Vragen die wij regelmatig van onze gasten krijgen. Hieronder gaan wij een aantal tips geven, blijft natuurlijk feit dat er over smaak niet valt te twisten en wat we niet noemen wil niet zeggen dat ze niet goed zijn, wij zijn ook niet bij iedereen geweest.

Restaurant tip: Eetcafé ‘De buurvrouw’.

Op weg naar westpunt of liever eigenlijk op de terugweg kom je langs restaurant ‘de buurvrouw’. Wij komen er graag, je zit er onder een hele grote palapa (overkapping gemaakt met palmbladeren). Meestal nemen wij geen voorgerecht, maar de laatste keer dat wij er gegeten hebben was met vrienden en die waren wel voor een voorgerecht dus deden wij ditmaal gezellig mee. Daar hebben we zeker geen spijt van gehad, want het was heerlijk. Qua hoofdmenu is er zowel keuze uit vlees, vis, vegetarische, glutenvrije gerechten als lokale gerechten.
Voor kinderen is er een speciaal kindermenu en er zijn zelfs kleurplaten verkrijgbaar. Bovendien is er buiten een kinderspeelplaatsje.
Ze zijn ‘s maansdags gesloten.
Qua prijs valt Eetcafé ‘de buurvrouw’ in de middenklasse. 

Heerlijk eten bij eetcafé de Buurvrouw

Restaurant tip: ‘de Gouverneur’.

Gelegen in Otrobanda(overkant) aan de st Annabaai en daarmee een geweldige plek met zicht op de handelskade en de wereldberoemde pondjesbrug. Tenminste als u van te voren op tijd gereserveerd heeft want het balkon is veelal volgeboekt. Dan is er altijd nog de binnentuin, geen uitzicht maar wel een hele gezellige sfeervolle setting, romantisch zelfs! Het menu bestaat uit internationale gerechten en traditionele lokale gerechten met Caribische invloeden. Voor vegetarische en glutenvrije gerechten kun je hier ook heel goed terecht. Ook wordt er gebruik gemaakt van een big green egg barbecue. De prijzen liggen aan de bovenkant van de middenklasse.

Gouverneur de Rouville restaurant Curacao

Restaurant tip: ‘Hemingway’ beachbar en restaurant.

Het ultieme vakantiegevoel krijg je hier! Met de voetjes in het zand of op een vlonder met palapa, palmbomen op het strand en dan de zon in de zee zien zakken! Mooier krijg je het niet. Restaurant ‘Hemingway’ ligt bij het Lions Dive Beach Hotel op Mambobeach. Van een Amerikaans ontbijtbuffet tot en met een diner. Als hoofdgerecht kan gekozen worden uit vlees, vis, burgers, pasta en kindermenu’s. De prijzen vallen in de middenklasse.

Relaxing at Hemingway

Restaurant tip: ‘Bijna Thuis’.

Gelegen aan de caracasbaaiweg kom je er ongetwijfeld geregeld langs. Zeker de moeite waard om ook een keer ‘aan’ te gaan. Gemoedelijke sfeer, beetje bruin café idee. Niet al te veel buitenplaatsen. Het eten smaakt uitstekend en op een groot schoolbord aan de buitenmuur kun je vanaf de weg zien wat de daghap is. Veelal hollandse kost. Op facebook plaatsen ze elke week een foto met een overzicht voor de hele week voor wat betreft de daghap. Zaterdags gesloten. Prijs zit in de middenklasse.

Restaurant Bijna thuis

Restaurant tip: ‘Brakkeput mei mei’.

Dit restaurant ligt op het voorterras van een historisch landhuis en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Zeer sfeervol in een hele mooie setting. Er bevindt zich in de grote tropische tuin een midgetgolfbaan en een  buitenspeeltuin voor de kids. Het menu biedt een variatie aan vlees, kip en verse vis van de houtskoolgrill en Caribische hapjes. De prijzen zijn voor ons aan de hoge kant, maar je krijgt zeker waar voor je geld. Elke maandag is er na het diner salsa les, gratis en als je liever zelf niet meedoet; leuk om een keer te zien. Landhuis ‘Brakkeput mei mei’ ligt slecht 5 minuten van Villa Topzicht af. 

Restaurant Brakkeput Mei Mei

Restaurant tip: Pizzaria ‘Il Forno’.

Il Forno zit op 2 locaties, Mahaai en aan de Caracasbaaiweg. Wij gaan altijd naar de Caracasbaaiweg want dat is lekker dichtbij. Lekkere pizza’s met een dunne bodem. Er zijn meerdere zitjes, wat het heel gezellig maakt. Goed betaalbaar.

Pizzaria Il Forno

Restaurant tip: ‘Pizza Mara’.

Pizza Mara zit aan de boulevard van Mambobeach en daarom een heerlijke plek als je na een dagje strand even een keer voor makkelijk gaat. Hier kun je zelfs zonder van te voren aan te geven een glutenvrije pizza krijgen! Lekkere pizza’s voor een betaalbare prijs.

Pizza Mare

Restaurant tip: ‘The Green House’.

Ook dit restaurant is gelegen aan de boulevard van Mambobeach. Hier heb je geweldig uitzicht over het strand en de zee. Een zeer uitgebreide menukaart geeft voor elk wat wils. Van shaorma en kebab platters tot steak en grill gerechten. En dan heb je nog de ‘from the sea’ gerechten. Heerlijke plek, heerlijk eten, maar daar betaal je dan ook naar.

Restaurant Green House

Restaurant tip: ‘Jaanchies’ en ‘Pops place’.

Deze 2 wil ik even in 1 omschrijving doen, wij hebben er zelf weinig ervaring mee, maar we horen er te veel positieve reacties over om ze hier niet te noemen. Jaanchie zit helemaal aan de westpunt, redelijk dichtbij playa grandi. Het moet een geweldige beleving zijn om hier te eten. Jaanchie heeft geen menukaart, hij komt zelf gezellig even bij je zitten en verteld je wat hij allemaal voor je kan maken. Als je echt lokaal wil eten en je bent toch een dagje naar de  westpunt is dit een grote aanrader.

Pop’s place heeft een nieuwe naam; Brisa do Mar, oftewel zeebries! Ook hier eet je puur lokaal. Gelegen aan de Caracasbaai voor Villa Topzicht gasten dus eigenlijk een soort thuiswedstrijd.

Dit is een kleine greep uit onze restaurantervaringen. Mocht je meer tips willen, je kunt ons natuurlijk altijd aanspreken op ons resort, wij wonen er uiteindelijk niet voor niets bij:-)

Schijf je in voor onze Nieuwsbrief!