Over Curaçao

De omgeving van Villa Topzicht.
Het dichtsbijzijnde strand is de Caracasbaai, daar komen veel lokale mensen in het weekend samen om te zwemmen, gezelligheid en te BBQ-en. Er is een prachtige snorkel en duikplek bij Tugboat en er zijn meerdere opstapplaatsen op boten om naar Klein Curaçao te varen. Restaurantjes zijn hier ook te vinden. Dan krijg je Jan Thiel beach, een hele bekende en gewilde plek om als vakantieganger naar toe te gaan. Er is daar ook een kleine Van Der Tweel (AH) supermarkt gevestigd, waar u de eerste boodschappen kunt halen. De Happy hours, lekker eten in verschillende restaurants, zwemmen, duiken en genieten van de zon zijn toch wel de hoogtepunten.
Een ander bekend strand is de Mambo beach. Er is een winkelboulevard met vele leuke winkeltjes en restaurantjes en op het strand kun je heerlijk relaxen en ook eten. Een Frozen Cappuccino bij Hemingway is zeker aan te raden met caramel of chocolade als u daarvan houdt.

Aanrader om zeker een keer te doen:

Varen op tweemaster Aluma met Gijs en Janneke. Kleinschalig en meerdere soorten trips te doen.

Doe een workshop bij Chichi’s een mooi cadeau voor jezelf of voor iemand die je dierbaar is.

Ga met Susan wandelen in de natuur van Banda Bou en Westpunt. Zij laat je het mooiste van de natuur zien, wat je als toerist zonder gids niet gauw zal ontdekken.

Wilt u een wandeling in Scharloo of Otrabanda met zijn karakteristieke gekleurde huisjes en prachtige muurschilderingen meemaken, dan raden we Dushi Walks van Shirley Bala aan.

Een zwager van ons heeft voor ons een opzetje gemaakt van de vogels die rondom ons miniresort te zien zijn en daarbuiten. Maar ook van wat andere dieren die hier op het eiland rondlopen. Dit willen we ook graag met u delen.